49. Plivački maraton Preko - Zadar PRIJAVE I RASPIS

49. Plivački maraton Preko - Zadar PRIJAVE I RASPIS

Ususret 50. izdanju najstarijeg plivačkog maratona u Hrvatskoj koje nas očekuje iduće ljeto, domaćin maratona PK Zadar ove godine priprema novosti u organizaciji.Staro novo ruho maratona Preko- Zadar!


Tradicionalni, 49. po redu maraton kojim se preplivava zadarski kanal ove je godine u Cro cup sustavu daljinskog plivanja. To znači da će ove godine, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti startom u 9:00 sati sa rive u Preku, uz maratonce rekreativce zaplivati i maratonci natjecatelji , registrirani pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja.

U CRO CUPU sudjeluju isključivo registrirani plivači dok se tradicionalna utrka održava kao i do sada - u 8 starosnih kategorija. Pliva se poznata ruta od 4600m a staza će biti i označena plutačama. Svi rekreativci trebaju imati brodicu za pratnju dok registrirani plivači ne trebaju. I ovim putem MOLIMO ljude dobre volje koji imaju brodice (4 broda) i mogu pomoći u pratnji naših domaćih plivača da se odazovu sudjelovanju na 49.maratonu (za barkajole osiguran trošak goriva, topli obrok i majica).

Kontrolu brodica za vrijeme maratona provode Lučka kapetanija, Pomorska policija, Javna vatrogasna postrojba Zadar, Marina Preko, Jedriličarski klub Uskok, HGSS, EMERGENSEA i Crveni križ. Veliku podršku i ove godine maraton ima od TZ Preko. 

Iz PK Zadar pozivaju sve rekreativce i zaljubljenike u plivanje, mlade i stare, da se prijave na 49. maraton.

Sudjelovanje na natjecanju prijavljuje se dolaskom u ured Plivačkog kluba „Zadar“ na bazenu

Kolovare ili putem web stranice:

https://my.raceresult.com/1749...

Prijave za sudjelovanje počinju u 12. srpnja 2021. a završavaju 02. kolovoza 2021. godine u 12:00 sati. Svi obrasci dostupni su na web stranici kluba:

https://www.pkzadar.hr/novost/...

Pozivamo sve zainteresirane gledatelje na bazen Kolovare gdje se najbrži očekuju iza 09.45 a svečano proglašenje biti će u 13:00 sati. Unaprijed apeliramo na odgovorno ponašanje u skladu s epidemiološkim mjerama koje tada budu na snazi. 

U prilogu ovog teksta možete pronaći: propozicije plivačkog maratona, privolu za obradu podataka, izjavu pratioca (barkarijola) te izjavu roditelja/skrbnika za djecu mlađu od 18 godina. Također, podsjećamo da liječnička potvrda za rekreativce ne smije biti starija od 6 mjeseci.