ODLDIČAN EKIPNI PLASMANI NA 2.KOLU HRVATSKE PLIVAČKE LIGE

ODLDIČAN EKIPNI PLASMANI NA 2.KOLU HRVATSKE PLIVAČKE LIGE

Juniorska Hrvatska plivačka liga novo je natjecanje u kalendaru Hrvatskog plivačkog saveza a 2. kolo organizirali su splitski plivački klubovi u 50m bazenu, 26.06.2021. Liga se odvija u svakoj od regija u državi a na završetku ćemo doznati i konačni poredak u ligi, posebno u muškoj, posebno u ženskoj konkurenciji. Bodove donose prva 4 plasirana plivača iz svakog kluba u svakoj disciplini a u juniorskoj ligi pravo nastupa imaju kategorije mlađih kadeta i kadeta. Nastupilo je 11 klubova iz regije 1, ukupno 250 plivača a PK Zadar je u Splitu nastupio sa 24 plivača u pratnji trenerice Danijele Kurtin, Ivana Karavide i Maje Štrbac. U kadetskoj konkurenciji se plivalo 12 a u mlađe kadetskoj konurenciji 11 disciplina. U dva dijela natjecanja, plivači su mogli nastupiti u ukupno 4 discipline uz uvjet da svaki klub u pojedinu disciplinu smije prijaviti 8 plivača i 8 plivačica.

Postava Zadra je sakupila 4 odličja; kadet Lovre Dellavia bio je 2. na 100m prsno (1:17.58), Ivano Kuman 3.na 800m slobodno (10.24.85), ml.kadet Maksim Vrkić 1. na 50m leđno(35.04) a ml.kadetkinja Mia Zekanović 1.na 50m slobodno (34.45). Osim spomenutih u najboljih 10 ulazili su i Zara Medanić, Mia Šarić, Matea Grbin, Dina Viduka, Mareta Mikulić, Luka Čikarela, Bernarda Petešić, Marko Lovrović, Tonka Plavčić, Zara Brtan, Ivano Kuman,MArta Vrdoljak, Andrea Uhoda i Erika Sorić.

Za PK Zadar su ekipne bodove osvajali i: Maja Grgić, Anna Veselić, Niko BAričević, Ante Lovrinović, Andrija Radas, Filip Župan i Cvita Knežević

U ekipnom poretku, plivačice su osvojile sjajno 2. a plivači 5.mjesto. Čestitke svima na zajedničkom doprinosu!