Još jedno izdanje najljepšeg mini grand prixa u Hrvatskoj 13. Sv. Krševan okupio 380 plivača

Još jedno izdanje najljepšeg mini grand prixa u Hrvatskoj 13. Sv. Krševan okupio 380 plivača

Povodom Dana grada Zadra, prethodni je vikend po 13. put PK Zadar organizirao svoje najdraže natjecanje, Sv. Krševana. Zaštitnik Grada prvotno se pojavio na ŠC Višnjik 2008. godine, a 26. i 27. studenog 2022., održao se po 13 put.

Ovogodišnje prvo natjecanje iz mini GP serije, dodijeljeno je PK Zadar kao organizatoru, a brojka od 380 gostiju iz Hrvatske i inozemstva, bio je još jedan test za domaćina. Uz maksimalnu angažiranost svih članova PK Zadar, bazena Višnjik, veliku pomoć sponzora te jake sudačke organizacije Kluba, 13. Krševan ostavio je traga na Zadar.

Natjecanje se odvijalo u 3 dijela, namijenjeno kadetima i izlaznom godištu mlađih kadeta, a svi su nastupali u jednoj kategoriji. Tako su plivači od 12 do 14 i plivačice od 11 do 13 godina nastupali u 12 individualnih i jednoj štafetnoj disciplini.

Domaćini su primili pohvale svih posjetitelja i šire na izvrsnoj organizaciji, tomu je velik doprinos dao i live stream samog natjecanja. Dobre konkurencije i odlične atmosfere na bazenu Višnjik nije nedostajalo! Svim osvajačima medalja podijeljeni su vrijedni pokloni sponzora.

Plivači Zadra su pokazali da rado slave Dane grada Zadra i da sv. Krševana smatraju i svojim zaštitnikom te da njihov sport ima lijepu budućnost u ovom sportskom gradu.