HEP miting HPS-a u Zagrebu Noa Kuman brončani u konkurenciji 400 plivača iz 5 zemalja Finala i za Ritu Herceg, Mariju Kuman, Leona Patrka i Saru Zrilić

HEP miting HPS-a u Zagrebu Noa Kuman brončani u konkurenciji 400 plivača iz 5 zemalja Finala i za Ritu Herceg, Mariju Kuman, Leona Patrka i Saru Zrilić

Protekli vikend u Zagrebu se održao “HEP miting”, jako natjecanje u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza namijenjeno ml. juniorima, juniorima i seniorima. Kroz jutarnje kvalifikacije i popodnevna finala,na bazenu Svetice je nastupilo preko 400 plivača iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Srbije i Hrvatske. Popodnevna finala plivala su se u A rangu (8 najboljih u apsolutnoj konkurenciji) i B rangu (8najboljih u juniorskoj konkurenciji).
Za PK Zadar je nastupilo 9 plivača: Noa Kuman, Leon Patrk, Adrian Šaponja, Dina Volarević, Marija Kuman, Rita Herceg, Marcela Lovrović, Sara Zrilić i Karla Sorić. Plivači su plivali ukupno 10 finala a treneri Josipa Nekić i Željko Olujić jako su zadovoljni nastupima natjecatelja.

Najuspješnije nastupe bilježe junior Noa Kuman i ml.juniorka Rita Herceg.
Noa je plivao 2 A finala, bio je brončani junior na 400m mješovito (4.46.35) čime je bio i 4. u apsolutnoj kategoriji. Na 200m leđno bip je 6. a u B finalu na 100m prsno zauzeo je 9.mjesto.
Rita Herceg je plivala A finale na 200m prsno gdje je ostvarila 5.mjesto u juniorskoj konurenciji (2.46.82); B finala je plivala na 100m prsno (8.juniorka) i 200m mješovito (10.juniorka). Junior Leon Patrk bilježi nastup u B finalu na 200m leđno (2.21.71) čime je uzeo 9.mjesto na 200m leđno. Juniorka Marija Kuman bila je 9.nastupom u B finalima na 100m leđno a ml.juniorka Sara Zrilić bila je 12.juniorka u finalnom nastupu na 50m leđno.
Iduće natjecanje koje očekuje ovu kategoriju plivača je miting Victoria u Rijeci za 2 tjedna gdje treneri očekuju još bolje nastupe ove ekipe.

Ovu subotu bazen Višnjik i PK Zadar domaćini su Županijskog natjecanja na kojem sudjeluju sve kategorije plivača 3 plivačka kluba: PK Jadera, PK Dupin Biograd i PK Zadar.